DENYUT KASIH MEDIK PDF

Denyut Kasih Medik. K likes. Book. Denyut Kasih Medik. Privacy · Terms. About. Denyut Kasih Medik. Book. 2, people like this topic. Want to like this. Buy Denyut Kasih Medik by Hadi in Klang,Malaysia. Get great deals on Books Chat to Buy. Buy Denyut Kasih Medik – Dr. Farhan Hadi in Johor Bahru,Malaysia. Get great deals on Books & Stationery Chat to Buy.

Author: Zuluktilar Kazraramar
Country: Liechtenstein
Language: English (Spanish)
Genre: Relationship
Published (Last): 16 October 2006
Pages: 368
PDF File Size: 1.37 Mb
ePub File Size: 15.28 Mb
ISBN: 771-6-88750-517-9
Downloads: 7049
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Nalrajas

Bukan itu sahaja, ia kisah seorang pemuda yang hidupnya sarat impian kashi cita-cita. Bukan golongan ustaz saja nak masuk syurga, kita semua pun nak masuk syurga. Pun begitu pujian saya berikan atas usaha doktor ini menulis dan setidak-tidaknya kelemahan ini dibantu dengan begitu banyak maklumat yang berguna dan seringkali terlepas pandang oleh masyarakat Islam di negara ini.

Sangat menarik kerana berkisahkan fiqh perubatan, fiqh wanita dan juga denuyt cinta. Trivia About Denyut Kasih Medik.

Saya kagum dengan Dr Muslih watak utama yang begitu komited dalam menjalankan tugas sebagai doktor dan dalam masa yang sama melaksanakan amar makruf nahi munkar. Sehingga kadang-kala tidak sempat makan tidur apatah lagi Sungguh, tidak ku sedari betapa padat dan melelahkan tugas seorang doktor.

Melalui kehidupan pekerjaannya, kita diberi ‘insight’ akan seorang doktor pelatih kasjh tidak lupakan agamanya.

Want to Read mwdik. Fiqh perubatan di dalam novel in turut disertakan beberapa dalil untk menguatkan lagi faktanya.

Denyut Kasih Medik

Refresh and try again. Janganlah mengharapkan elemen romantik yang melampau kerana ini Buku ini berkisahkan tentang seorang doktor HO yang ditugaskan untuk bekerja disetiap jabatan untuk tempoh masa tertentu sebelum menjadi MO. Kalau doktor yang menulis. Rupanya solat itu boleh dijamakkan jika dalam kes-kes begini. Ada kalanya terlalu banyak protokol di hospital yang bertentangan dengan Islam seperti penggunaan ubat,batasan dr dan pesakit dan juga dalam menunaikan kewajipan solat kepada pencipta.

  DOPSOFT MANUAL PDF

Isu wuduk dan solat ketika sakit. Muslih, watak utama cerita ini. Thanks mecik telling us about the problem. Farhan Hadi Mohd Taib. Walaupun berdepan dengan pelbagai cabaran, namun beliau tidak kenal erti putus asa mahupun berdendam dengan sesiapa yang cuba untuk menafikan apa yang berhak baginya. Bukan sahaja memperbaiki keadaan fizikal pesakit dan orang sekelilingnya, malah memperbaiki rohani dan emosi mereka.

Denyut Kasih Medik by Farhan Hadi Mohd Taib

Lebih menarik ia bukan hanya menyentuh fiqh perubatan bahkan turut menyelitkan fiqh wanita dan fiqh cinta. Namun, kurang pula dari segi sasteranya kerana venyut agak direct atau terlalu straight-to-the-point. Semoga Allah memberkati usaha penulis.

Buatkan cita-citaku sebagai doktor melambung tinggi. Yang paling kusukai tentang buku ini ialah perbincangan hukum fiqh dalam hal perubatan yang diselitkan bersama pengalaman watak utama. Denyut Kasih Medik merupakan sebuah kisah perjuangan seorang doktor muda mengaplikasikan syariat di hospital ketika bergelar doktor pelatih houseman.

Malah, saya sangat menghargai info mengenai hukum bagi ibu yang keguguran. Isu air selusuh Dan macam-macam lagi isu diperbincangkan di dalam novel ini. Darah yang keluar itu dikira darah istihadah. Nov 02, Farah Adila rated it it was amazing.

Reviews: Denyut kasih medik

Aku berterima kasih atas ilmu yang diberikan. Menggerunkan statistik yang dikongsi; lebih ribu kes direkod di Malaysia, itu yang kawih saja. Jazakallah Dr atas info ini! View all 3 comments. No trivia or quizzes yet. Kebanyakannya adalah isu-isu yang sering saya lihat mahupun dengar di HUSM. Open Preview See a Problem? Sep 27, Eimad rated it it was ok Shelves: May 06, Riesna Zasly rated it it was amazing.

  GARMIN COLORADO 400T MANUAL PDF

Buku ini berkisahkan tentang seorang doktor HO yang ditugaskan untuk bekerja disetiap jabatan untuk tempoh masa tertentu sebelum menjadi MO. Dec 02, Sarah Hanees added it. Denyut Kasih Medik memuatkan kisah perjuangan Dr Muslih dalam menegakkan islam dalam kerjaya perubatan serta dalam kehidupannya. Kedua, jika janin yang keguguran itu tidak menunjukkan sifat denyu rupa maka ibu perlu solat seperti biasa.

I Love this book. Ramai yang menasihati untuk membacanya. Mungkin kekurangan buku ini ialah jalan cerita yang terlalu direct dan watak utama yang terlalu sempurna. Beliau bukan sahaja mahu mendidik jiwanya, bahkan jiwa sahabat, rakan sekerja dan para pesakit serta ahli keluarga mereka untuk sentiasa berpaksi pada agama Allah dalam setiap aspek kehidupan.

Ia mengabungkan Fiqh perubatan, fiqh wanita dan juga fiqh cinta. Walau apapun, buku ini tetap bagus untuk dibaca. Selain cerita, penulis ada meletakkan info tambahan mengenai fakta perubatan, tip bagi ibu hamil, dan hukum-hakam berkaitan perub Novel ini saya capai ketika dalam keadaan bermalas-malasan di rumah. kqsih

Apa pun saya mendapat banyak pengajaran dari novel ini. Aug 03, Izzah Syahmina rated it liked it. Jerit Perih seorang Dr. Buku ini mungkin kekurangan dari segi kesusasteraannya, adakalanya watak utama kelihatan terlalu sempurna, dan penerangan mengenai watak yang keterlaluan dan ‘direct’, tetapi saya menganggapnya ia natijah kelemahan plot yang pada pandangan saya agak ketara.